SrpskiРусский языкEnglish Language

Valid CSS!

Valid XHTML 1.0 Transitional

Kajsija, Breskva, Trešnja, Višnja

*** JABUKA ***

*** MANDARINA ***


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ponuda voća:

Jabuka AjdaredJabuka GalaJabuka GoldenJabuka GoldenJabuka Greni SmitJabuka Greni SmitJabuka Greni SmitJabuka Greni SmitJabuka Red Cif Jabuka Red CifJabuka Red CifJabuka Red Cif
JABUKE (Ajdared, Golden, Gala, Greni Smit, Red Cif,...)

Jabuke su bogat izvor flavonoida i polifenola koji su poznati kao moćni antioksidanti. Sadrže vitamine A,B i C i organsku kiselinu. Zbog sadržaja pektina dobre su u eliminaciji viška holesterola i izlučivanja štetnih materija iz organizma.

BreskveBreskveNektarina
BRESKVE I NEKTARINE

Nektarine su bogate vitaminom C i A, antioksidantima i vlaknima. Sadrže nijacin i kalijum. Idealne su za održavanje dobrog zdravlja. Breskve su bogate vitaminom C i B2, keroteninom i kalijumom.

JagodeJagode
JAGODE

Jagode su izuzetno bogate kalijumom i gvožđem. Sadrže značajnu količinu kalcijuma i fosfora. Posebno su bogate vitaminom C i provitaminom A (karotin).

KajsijeKajsije
KAJSIJE

Kajsije sadrže vitamin C, vitamine B kompleksa i beta karoten. Od minerala sadrži kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor, sumpor i gvožđe.

GrožđeGrožđeGrožđe
GROŽĐE

Grožđe sadrži vitamine A,B,C i E, gvožđe, antocijane, jabučnu kiselinu, kalijum, kalcijum, magnezijum, natrijum, flavonoide, fosfor i mangan. Semenke grožđa imaju jako antioksidaciono dejstvo na organizam.

Kruške
KRUŠKE

Kruške sadrže vitamine A, B1, B2, C i E, folnu kiselinu i niacin. Takođe su bogate bakrom, fosforom i kalijumom, a sadrže i manju količinu kalcijuma, hlora, gvožđa, magnezijuma, natrijuma i sumpora.

Višnje
VIŠNJE

Višnje su bogate vitaminom C, sadrze vitamin A, bioflavonoide, elaginsku kiselinu (koja ima antikancerogeno svojstvo), melatonin i kalijum.

Trešnje
TREŠNJE

Trešnje sadrže vitamin A, B1, B2, B3 i B6, kao i značajnu količinu vitamina C. Takođe sadrži folnu kiselinu, kalcijum, kalijum, magnezijum i cink. Bogate su flavonoidima izokvercinom i kvercinom, koji predstavljaju najjace antikancerogene materije.

Šljive
ŠLJIVE

Šljive su bogate ugljenim hidratima, odličan su izvor vitamina A, kalcijuma, magnezijuma, gvožđa, kalijuma i sadrže značajnu količinu vitamina C.

Dunje
DUNJE

Dunje predstavljaju pravu vitaminsku bombu. Sadrže vitamin C, provitamin A, vitamin B1 i B2 kao i niacin. Od minerala najviše su zastupljeni bakar, kalijum, kalcijum, magnezijum, natrijum, gvožđe, sumpor i hlor.

Dinje
DINJE

Dinje sadrže vitamine A, C, E, vitamine B kompleksa, gvožđe, kalijum, kalcijum, magnezijum, beta karoten, natrijum, mangan, niacin, folnu kiselinu i druge veoma korisne sastojke.

Mandarine
MANDARINE

Mandarine su južno voće bogato vitaminima A, C i B. Značajan su izvor folne kiseline, bioflavona i selena. Jedan dragocen sastojak im je silikon koji ima bitnu ulogu u razvoju jakih i čvrstih kostiju.

Ponuda povrća:

ParadajzParadajz
PARADAJZ

Paradajz je odličan izvor vitamina A,C i K. Dobar je izvor molibdena, kalijuma, mangana, hroma i vitamina B1. Takođe sadrži vitamin B6, folat, bakar, vitamin B2, niacin, magnezijum, gvožđe, vitamin E, pantotensku kiselinu i fosfor.

KrompirKrompir
KROMPIR

Krompir je jedan od najbogatijih izvora vitamina B kompleksa i vitamina C, a od minerala sadrži gvožđe, mangan, bakar i kalijum.

PaprikaPaprikaPaprika
PAPRIKA

Paprika sadrži najviše vitamina C, vitamina B kompleksa, vitamin E, pantotensku kiselinu, vitamin A, a od minerala najbogatija je kalijumom, fosforom i gvožđem.

Kupus
KUPUS

Kupus sadrži izuzetnu količinu vitamina C, B1, B i beta karoten, a od minerala sadrži kalcijum, gvožđe, magnezijum, sumpor i bakar.

Šargarepa
ŠARGAREPA

Šargarepa sadrži beta karoten, vitamine A, B, C, D, PP i H, gvožđe, glutamin, kalijum, kalcijum, karotenoide, ksantofile, natrijum, pektin, razgradiva vlakna, ugljene hidrate, fosfor i cink.

Krastavac
KRASTAVAC

Krastavac je najbogatiji vitaminom C. Sadrži još i kalijum, kalcijum, fosfor, natrijum, jod, mangan i gvožđe.

Cvekla
CVEKLA

Cvekla sadrži vitamine B1, B2, C i izuzetno redak vitamin u biljnim namirnicama B12, antocijan. Spada u antikancerogene biljke.

Karfiol
KARFIOL

Karfiol obiluje vitaminom C, folnom kiselinom, vitaminom B6 kao i mineralima: manganom, kalijumom i magnezijumom.

Tikvice
TIKVICE

Tikvice su izvaredan izvor mangana i vitamina C. Sardrže i magnezijum, vitamin A, kalcijum, folnu kiselinu, fosfor, bakar, vitamin B2 i beta karoten.

Celer
CELER

Celer sadrži vitamine A1, B1, B2, C, E i kalijum.

Brokoli
BROKOLI

Brokoli je posebno bogat mineralima kao što je kalijum, kalcijum, fosfor, ferum, cink i natrijum. Takođe i nezanemarivim količinama vitamina B1, B2, B6, E, a posebno askorbinske kiseline (vitamin C) i karotina (provitamin A).

NAPOMENA: Klikom miša uvećavate fotografiju i pokrećete foto galeriju!