Ponuda voća:
JABUKE (Ajdared, Golden, Gala, Greni Smit, Red Cif,...)
Jabuke su bogat izvor flavonoida i polifenola koji su poznati kao moćni antioksidanti. Sadrže vitamine A,B i C i organsku kiselinu. Zbog sadržaja pektina dobre su u eliminaciji viška holesterola i izlučivanja štetnih materija iz organizma.
BRESKVE I NEKTARINE
Nektarine su bogate vitaminom C i A, antioksidantima i vlaknima. Sadrže nijacin i kalijum. Idealne su za održavanje dobrog zdravlja. Breskve su bogate vitaminom C i B2, keroteninom i kalijumom.
JAGODE
Jagode su izuzetno bogate kalijumom i gvožđem. Sadrže značajnu količinu kalcijuma i fosfora. Posebno su bogate vitaminom C i provitaminom A (karotin).
KAJSIJE
Kajsije sadrže vitamin C, vitamine B kompleksa i beta karoten. Od minerala sadrži kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor, sumpor i gvožđe.
GROŽĐE
Grožđe sadrži vitamine A,B,C i E, gvožđe, antocijane, jabučnu kiselinu, kalijum, kalcijum, magnezijum, natrijum, flavonoide, fosfor i mangan. Semenke grožđa imaju jako antioksidaciono dejstvo na organizam.
KRUŠKE
Kruške sadrže vitamine A, B1, B2, C i E, folnu kiselinu i niacin. Takođe su bogate bakrom, fosforom i kalijumom, a sadrže i manju količinu kalcijuma, hlora, gvožđa, magnezijuma, natrijuma i sumpora.
VIŠNJE
Višnje su bogate vitaminom C, sadrze vitamin A, bioflavonoide, elaginsku kiselinu (koja ima antikancerogeno svojstvo), melatonin i kalijum.
TREŠNJE
Trešnje sadrže vitamin A, B1, B2, B3 i B6, kao i značajnu količinu vitamina C. Takođe sadrži folnu kiselinu, kalcijum, kalijum, magnezijum i cink. Bogate su flavonoidima izokvercinom i kvercinom, koji predstavljaju najjace antikancerogene materije.
ŠLJIVE
Šljive su bogate ugljenim hidratima, odličan su izvor vitamina A, kalcijuma, magnezijuma, gvožđa, kalijuma i sadrže značajnu količinu vitamina C.
DUNJE
Dunje predstavljaju pravu vitaminsku bombu. Sadrže vitamin C, provitamin A, vitamin B1 i B2 kao i niacin. Od minerala najviše su zastupljeni bakar, kalijum, kalcijum, magnezijum, natrijum, gvožđe, sumpor i hlor.
DINJE
Dinje sadrže vitamine A, C, E, vitamine B kompleksa, gvožđe, kalijum, kalcijum, magnezijum, beta karoten, natrijum, mangan, niacin, folnu kiselinu i druge veoma korisne sastojke.
MANDARINE
Mandarine su južno voće bogato vitaminima A, C i B. Značajan su izvor folne kiseline, bioflavona i selena. Jedan dragocen sastojak im je silikon koji ima bitnu ulogu u razvoju jakih i čvrstih kostiju.
Ponuda povrća:
PARADAJZ
Paradajz je odličan izvor vitamina A,C i K. Dobar je izvor molibdena, kalijuma, mangana, hroma i vitamina B1. Takođe sadrži vitamin B6, folat, bakar, vitamin B2, niacin, magnezijum, gvožđe, vitamin E, pantotensku kiselinu i fosfor.
KROMPIR
Krompir je jedan od najbogatijih izvora vitamina B kompleksa i vitamina C, a od minerala sadrži gvožđe, mangan, bakar i kalijum.
PAPRIKA
Paprika sadrži najviše vitamina C, vitamina B kompleksa, vitamin E, pantotensku kiselinu, vitamin A, a od minerala najbogatija je kalijumom, fosforom i gvožđem.
KUPUS
Kupus sadrži izuzetnu količinu vitamina C, B1, B i beta karoten, a od minerala sadrži kalcijum, gvožđe, magnezijum, sumpor i bakar.
ŠARGAREPA
Šargarepa sadrži beta karoten, vitamine A, B, C, D, PP i H, gvožđe, glutamin, kalijum, kalcijum, karotenoide, ksantofile, natrijum, pektin, razgradiva vlakna, ugljene hidrate, fosfor i cink.
KRASTAVAC
Krastavac je najbogatiji vitaminom C. Sadrži još i kalijum, kalcijum, fosfor, natrijum, jod, mangan i gvožđe.
CVEKLA
Cvekla sadrži vitamine B1, B2, C i izuzetno redak vitamin u biljnim namirnicama B12, antocijan. Spada u antikancerogene biljke.
KARFIOL
Karfiol obiluje vitaminom C, folnom kiselinom, vitaminom B6 kao i mineralima: manganom, kalijumom i magnezijumom.
TIKVICE
Tikvice su izvaredan izvor mangana i vitamina C. Sardrže i magnezijum, vitamin A, kalcijum, folnu kiselinu, fosfor, bakar, vitamin B2 i beta karoten.
BROKOLI
Brokoli je posebno bogat mineralima kao što je kalijum, kalcijum, fosfor, ferum, cink i natrijum. Takođe i nezanemarivim količinama vitamina B1, B2, B6, E, a posebno askorbinske kiseline (vitamin C) i karotina (provitamin A).